Mina ensembler

Duo Hux & Wendel

Olof Wendel (vibrafon) och Eva Maria Hux (cello) bjuder på oväntade arrangemang av några av de vackraste romanserna av bl.a. Mahler, Fauré, Brahms, Schubert och Berg. Det blir en helt unik klangvärld med musik som fångar näktergalens sång i sommarnatten och den exotiska doften av nyupplevda länder och okända platser.

Musiken varvas med sångernas originaltext samt svensk översättning.

Konserterbjudande för 2019:

En sommarnattsdröm

Ett ovanligt möte mellan cello & vibrafon

Duo Hux & Wendel skapar en unik klangvärld med oväntade arrangemang av romanser av bl.a. Mahler, Brahms, Fauré, Berg och Schubert.
För kommande konserter se här.

Eva Maria Hux (cello), uppträder som solist och kammarmusiker i Sverige och utomlands. Hon utbildades vid Musikhögskolorna i Winterthur (Schweiz), Würzburg (Tyskland) och Stockholm. Mästarkurser för Truls Mörk, Anner Bylsma och Marcio Carneiro gav viktiga musikaliska impulser. Eva Maria har haft långtidskontrakt i Kungliga Hovkapellet och Kungliga Filharmonikerna och anlitas regelbundet av Sveriges symfoniorkestrar. Hon är även en mycket efterfrågad tolkare och arrangör av musik för violoncell och orgel och har tillägnats ett flertal nyskrivna verk. Eva Maria har spelat in Emil Sjögrens cellosonat, Gregory Lloyds ”Lamentation at Sunrise” och Ernest Blochs ”From Jewish Life” för SR P2 Live. Hon har uppträtt med så olika musiker som Bengt Forsberg, Josh Groban, Staffan Scheja, Carola och Bruno Ganz. Vid sidan av musiken älskar hon att läsa och skriva deckare. Hennes deckare ”Mord nach Noten” publicerades 2011 i antologin ”Zürich, Ausfahrt Mord” (Gmeiner). 2015 följde hennes musikdeckare ”Im Labyrinth des Poeten” och i november 2018 hennes andra roman ”Die Hand der Mirjam” (Latos).

Olof Wendel (vibraphone) utbildade sig i slagverk för prof. Einar Nielsen vid Göteborgs Universitet på diplomutbildningen från 1998-2002 och gjorde sin solodebut i Joel Erikssons Concerto for Vibraphone med GöteborgSymfonikerna 2002. Han har tillsammans med Jonas Dominique utformat arrangemang för cimbalon. Dels på Folkoperan i „Hoffmans äventyr“ men också i Bela Bartoks Rumänska Danser i samarbete med Martin Fröst. Olof har spelat som solist/stämledare med Kungliga Filharmoniska Orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö symfoniorkester, Det Konglige Teater, Norrköpings Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Kroumata, Göteborgsoperan, Norrköpings Symfoniorkester. I jazz- och folkmusik- sammanhang har Olof spelat bland annat med jazzpianisten Cecilia Persson och folkmusikerna Leif Ottosson och Bridgit Marsen.Cello och vibrafon

Duo Arlecchino

Margareta Nilsson (harpa) und Eva Maria Hux (cello) uppträder sedan 2007 tillsammans och har sedan dess förtrollat tusentals lyssnare med stämningsfulla och virtuosa program. Duo Arlecchino har de senaste åren spelat konserter inom ramen för bl.a. Östergötlands musikdagar, Aspelands musikförening, Musik på Slott och Herresäten, Svenska kyrkans Musik i Sommarkväll och även blivit anlitad av Indiska, Hallwylska palatset, Pontus Frithiof och Medelhavsmuseet.

Duo Arlecchino spelar allt från fransk impressionism till minimalistisk filmmusik, argentinsk tango, irländsk folkmusik, lettiska valser och virtuosa italienska operaarior.

Konserterbjudande för 2019:

Eld & vatten

Glittrande harpklanger och inlevelsefulla cellotoner

Duo Arlecchino är tillbaka med ett överraskande program som konfronterar impressionistiska och minimalistika stycken med dramatiska arior. Musik av bl.a. Saint-Saëns, Bellini, Bantock, Bignone och Darzins.
För kommande konserter se här.

Eva Maria Hux (Cello) uppträder som solist och kammarmusiker i Sverige och utomlands. Hon utbildades vid Musikhögskolorna i Winterthur (Schweiz), Würzburg (Tyskland) och Stockholm. Mästarkurser för Truls Mörk, Anner Bylsma och Marcio Carneiro gav viktiga musikaliska impulser. Eva Maria har haft långtidskontrakt i Kungliga Hovkapellet och Kungliga Filharmonikerna och anlitas regelbundet av Sveriges symfoniorkestrar. Hon är även en mycket efterfrågad tolkare och arrangör av musik för violoncell och orgel och har tillägnats ett flertal nyskrivna verk. Eva Maria har spelat in Emil Sjögrens cellosonat, Gregory Lloyds ”Lamentation at Sunrise” och Ernest Blochs ”From Jewish Life” för SR P2 Live. Hon har uppträtt med så olika musiker som Bengt Forsberg, Josh Groban, Staffan Scheja, Carola och Bruno Ganz. Vid sidan av musiken älskar hon att läsa och skriva deckare. I januari 2015 publicerades hennes debutroman ”Im Labyrinth des Poeten” hos Latos. I november 2018 följde den andra romanen, "Die Hand der Mirjam" (Latos) som nominerades till månadens bok av "Leserkanone".

Margareta Nilsson (harpa) ) är född och uppvuxen i Stockholm. Vid 12 års ålder påbörjade hon sina harpstudier för sin mor f d hovkapellist Kristina Olsson. Efter studier på Musikhögskolan i Stockholm för Christine Mühlbach tilldelades hon Musikaliska Akademiens stipendium som användes för fortsatta studier i London för Marisa Robles. Nu är Margareta verksam som frilansharpist i Stockholmsorkestrarna samt mycket aktiv som kammarmusiker – dels i ”Trio Corona”, ”Trio Arabesque” och ”Duo Arlecchino”. Hon har även varit solist med orkester i bl.a. Mozarts konsert för flöjt och harpa, Ginasteras harpkonsert och Debussys ”Deux Dances” samt deltagit i festivaler i Sverige och utomlands. Margareta undervisar harpa vid Lilla Akademien i Stockholm.

Cello och harpa